På Hemvalvet är noggrann journalföring en självklar del av vårt arbetssätt för att följa klienters utveckling.
Den noggranna dokumentationen möjliggör anpassade insatser och trygg samarbete med socialsekreterare.
Genom noggrann dokumentation får socialsekreterare förtroende för att vi ger rätt stöd och prioriterar klienternas behov.
På Hemvalvet är noggrann journalföring en grundläggande del av vårt arbete för att varje klient får rätt stöd.
Alla samtal, insatser och framsteg dokumenteras noggrant, vilket ger socialsekreterare en tydlig överblick för att fatta beslut om nästa steg.
Genom noggrann dokumentation skapar vi trygghet för klienter och involverade. Vi kan följa upp insatser och anpassa dem efter individuella behov samtidigt som vi upprätthåller hög kvalitet.
Vid inskrivning gör vi en genomförandeplan med individen som beskriver mål och åtgärder. Planen uppdateras vid behov och utveckling.
Individen får möjlighet att reflektera över sina mål och sina framsteg. Detta görs genom samtal och självskattning. Genom detta ökar individens delaktighet och motivation.
Vi håller uppföljningsmöten varannan månad eller oftare vid behov för att utvärdera situationen och identifiera nya behov.
Efter varje uppföljningsmöte skriver vi en rapport med resultat och rekommendationer, för att hålla socialsekreterare uppdaterade om individens utveckling.
Varje månad skriver vi en rapport om framsteg, aktiviteter och avvikelser, vilket ger en tydlig bild av individens utveckling för oss.
Vi har en löpande dialog med socialsekreterare och andra relevanta personer, som god man eller kontaktperson. Detta gör att vi alla har en gemensam bild av individens behov och situation.
Vi har rutiner för att hantera risker och krissituationer. Om det uppstår en incident dokumenteras den och vi vidtar åtgärder för att snabbt kunna hantera situationen.
Vid avslutat stöd gör vi en slutrapport som sammanfattar målen, resultat och rekommendationer för framtida stöd.
För att ge bästa stöd genomgår vår personal kontinuerlig utbildning inom kommunikation, trauma och motiverande samtal.
Vi följer upp klienternas deltagande i sociala och fritidsaktiviteter för att stödja deras psykiska hälsa och integration. Vi hjälper dem från dag ett med sysselsättning, registrering hos Arbetsförmedlingen och att skapa en handlingsplan. På Hemvalvet samarbetar vi med arbetsgivare och Sports Performance Center för att främja deras fysiska och mentala utveckling. Alla klienter får gymkort och möjlighet att delta i aktiviteter som ridning eller kampsport vid önskemål.